Ohjelma 2022

Huikea ohjelma harmonikkaristeilyllä

Tammikuun Harmonikkaristeily siirrettiin koronan jaloista toukokuulle 7.-8.5. Suurin osa varauksista siirtyi suoraan uuteen ajankohtaan, mutta myös uusille varauksille laivassa on vielä tilaa. Rajoitukset on nyt purettu ja vihdoin on lupa tavata ystäviä ja tuttuja, on lupa tanssia ja laulaa.

Tanssikansan iloksi lavalle nousee Leif Lindeman & Amore. Se on orkesteri, joka hurmasi yleisön jo vuoden 2018 risteilyllä. Amore myös säesää harmonikkaristeilyn erikoisuuden Tähtitanssit, jonka solisteina soittavat muun muassa Marko Kotilainen, Tuomas Kinnunen, Vilma Wirén, Sonja Lampinen ja Jonna Pirttijoki, joka toimii myös juontajana.

Monien odottamat Veikko Ahvenainen ja Carina Nordlund pääsevät onneksemme myös mukaan toukokuuhun siirretylle risteilylle. Veikko kutsuu kaikki soittajat risteilyllä mukaan soittamaan uutukaista Harmonikkaristeilyllä -valssia. Siinä on hittiainesta tuleviinkin yhteissoittoihin.

Risteilyllä tietenkin tanssitaan, ja ensimmäiset tahdit kajahtavat heti laivan lähtiessä. Kahdessa tanssisalissa tahdin takaavat mm. monet taitavat harmonikkayhtyeet ja -kerhot.

Laivan keulassa sijaitsevassa Iskelmäbaarissa jamit pyörähtävät käyntiin lauantain myöhäisillassa. Kansanmusiikkiyhtye 5/5 tarjoaa vauhdikasta tunnelmaa, mutta pääsemme nauttimaan myös yhtyeen herkästä puolesta. Jarkko Helin & Crawfish Kings puolestaan vie kuulijansa Louisianaan saakka.

Toni Perttula on digiharmonikan huippuosaaja, sillä hän voitti runsas kymmenen vuotta sitten jopa Rolandin oman kansainvälisen digiharmonikkakilpailun Roomassa. Hänen ennakkoluuloton kokeilunsa erilaisilla musiikkityyleillä ja genreillä ovat herätäneet paljon huomiota. Pääsemme risteilyllä todistamaan tätä omaperäisä musiikin lajia.

Markku Lepistön kaksirivinen ja Petri Hakalan mandoliini ovat lyömätön yhdistelmä. Heidän välitön soittonsa ja improvisaationsa perustuu perinteiseen suomalaiseen musiikkiin sekä kummankin säveltämään nykyaikaiseen kansanmusiikkiin. He esiintyvät pubissa, ja siellä lavalle nousevat myös Sirpa Kainulainen ja Mika Tarkkonen.

Sunnuntaina Pianobaarissa ovat vuorossa nuorten kokoonpanot mm. Kultaisen Harmonikan 2021 voittajien Vilma Wirénin ja Sonja Lampisen sekä Hopeisen Harmonikan 2021 voittajan Annabel Heikolan johdolla. Laivan käyävillä soitto soi ja laulu raikaa spontaanisti, kun samanhenkiset ihmiset kokoontuvat yhteen.

Suosikkimusiikkia ja hersyvää huumoria tarjoilevat Kolmella komiasti – Seppo Soittila, Matti Lepänhaara ja Seppo Lankinen – sekä kuplettivirtuoosi Juha Hautaluoma säesäjänään Pasi-Pekka Vainionpää.

Muutaman vuoden tauon jälkeen myös Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan semifinaalit järjesteään laivalla. Risteilyn jälkeen tiedämme, ketkä ovat kisojen finalistit ensi heinäkuun alussa.

Laivan kokoustiloissa Harmonikkamessuilla on esillä soitinuutuuksia, vaihtoharmonikkoja, tarvikkeita ym. sekä tietenkin maan paras asiantuntemus harmonikan hankintaan liittyen.

Risteilyn uusi ajankohta enteilee hienoa keväistä ja valoisaa merimaisemaa. Äitienpäivän kunniaksi laivayhtiö Tallinksilja tarjoaa kaikille äideille juhlamaljan! Myös musiikkiohjelman puolesta risteilystä on tulossa monien mielesä jopa kaikkien aikojen paras!