Ohjelma 2020

Laivan täydeltä harmonikkatunnelmaa

Harmonikkaristeilyllä on monipuolinen ohjelma täynnä harmonikkaa. Mukana on yli 200 esiintyjää lapsista ikäihmisiin ja ammattilaisista harrastajiin. Huikea tunnelma syntyy niin käytäväsoitoista ja laulukööreistä kuin samanhenkisen yleisön kohtaamisista.

Ison tanssisalin valtaa harmonikkamusiikin suvereeni tähtikaarti, kun lavalle nousevat Sami Hopponen & Karavaani solistinaan Heidi Pakarinen sekä Tähtitanssisolistit, jotka ovat Sami Hopposen lisäksi Mika Tarkkonen, Heidi Haapasaari, Reijo Kumpulainen, Henriikka Santamaa ja Eveliina Uitto. Tähtitanssit juontaa Henna Leppänen.

Risteilyllä saa perinteisesti tanssia sydämensä kyllyydestä monien taitavien harmonikkaryhmien ja -kerhojen tahdittamana kahdessa tanssisalissa, joista pienempi muuttuu loppuillasta meneväksi bilemestaksi. Bileissä svengistä vastaavat ”rokkänrollia, bluussia ja kantria rehvakkaassa hengessä” soittava Dortmunder, mustalaisswingiä, tangoa, bossa novaa ja bluegrassiä veivaava Tjango! sekä hevihaitaristinakin tunnettu Netta Skog.

Viime vuonna erinomaisen vastaanoton saanut Tangoluola saa jatkoa. Punaisen luolan hämyisestä tunnelmasta vastaavat muiden muassa monipuolista ja ennen kaikkea haitarivetoista musiikkia soittava trio Tuomistot & Taskinen sekä tangojen tulinen tulkitsija, Vuoden Harmonikkataiteilija 2019 Henna-Maija Vannemaa.

Pianobaarissa nautitaan tällä kertaa nuorten taitureiden soitosta. Mukana ovat mm. Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan voittajat Pilvi Huhta ja Anni Saksman. Joensuun konservatoriosta tulee AccArt Harmonikat & The Band, jonka ohjelmistossa mm. Astor Piazzollan sävellyksiä, musikaali- ja elokuvasävelmiä, kansanmusiikkia ja harmonikan virtuoosikappaleita. Duo Vivacen ohjelmisto koostuu pääosin pop-, iskelmä- ja folkmusiikkityyleistä. Kirsikkana kakussa Pianobaarissa on savonmurteella ja vanhoilla iskelmillä sydämiä sulattava Tangojuniori 2018 Jere Laamanen yhdessä siskonsa Olga Laamasen kanssa.
Myös pubin ohjelma on tulevalla risteilyllä täysipainoinen. Luvassa on muunmuassa irkkumeininkiä. Hanurikaraokessa pääsee soittamaan bändin solistina.

Kolmella komiasti – Sepot Soittila ja Lankinen sekä Matti Lepänhaara – ovat tietenkin menossa mukana. Päätöstilaisuudessa musiikista vastaa upea Sibelius-opiston nuorten orkesteri Hämeenlinnasta Reijo Ahosen johdolla.

Varaa oma matkasi täältä

”Maistiainen” bileillan tarjonnasta:

Tjango!