Ohjelma 2022

Huikea ohjelma harmonikkaristeilyllä

Ohjelmaan saattaa tulla muutoksia, koska ajankohta vaihtuu tammikuusta toukokuuhun. Uusi ajankohta on 7.–8.5.2022. Päivitämme tietoja sitä mukaa kuin asiat selviävät.

Harmonikkaristeilyn 2022 ohjelma tulee olemaan hengästyttävän runsas, monipuolinen ja korkeatasoinen. Tanssikansan iloksi lavalle nousee yleisön pyynnöstä uudelleen Leif Lindeman & Amore. Se on orkesteri, joka hurmasi yleisön jo vuoden 2018 risteilyllä.

Amore myös säestää harmonikkaristeilyn erikoisuuden Tähtitanssit, jonka solisteina säkenöivät harmonikkataiturit Jonna Pirttijoki, Jukka Lampela, Marko Kotilainen, Anne-Mari Kanniainen ja Pekka Juntunen. Tähtitanssit juontaa Jonna Pirttijoki.

Risteilyllä saa perinteisesti tanssia sydämensä kyllyydestä monien taitavien harmonikkaryhmien ja -kerhojen tahdittamana kahdessa tanssisalissa.

Laivan keulassa sijaitsevassa Iskelmä-baarissa jamit pyörähtävät käyntiin lauantain myöhäisillassa. Kansanmusiikkiyhtye 5/5:n vahva akustinen biitti sekä iskevät riffit tarjoavat räjähtävää biletunnelmaa, mutta pääsemme nauttimaan myös yhtyeen herkästä puolesta. Jarkko Helin & Crawfish Kings puolestaan vie kuulijansa Louisianaan saakka. Cajun ja zydeco ovat perinteistä rokkaavaa bailumusaa, joka saa takuulla jalan vipattamaan.

Digiharmonikan maailmanmestari, monipuolinen haitarivelho Toni Perttula on todellinen musiikillinen seppä. Hänen ennakkoluuloton kokeilunsa erilaisilla musiikkityyleillä ja genreillä on luonut polun kohti omaa ainutlaatuista musiikillista identiteettiä, jota pääsemme risteilyllä todistamaan.

Huipputaitava Jonna Pirttijoki nähdään risteilyllä monella estradilla. Laulaminen on iso osa hänen muusikkouttaan. Risteilyllä siitäkin päästään nauttimaan.

Laivan yläkerran Tangosalongissa on monipuolinen ohjelman perinteisestä suomalaisesta argentiinalaiseen tangoon. Kuulemme mm. Olavi Virran tuotantoa Henna-Maija Vannemaan ja tangolaulaja Vesa-Matti Hakolan esittämänä.

Markku Lepistön kaksirivinen ja Petri Hakalan mandoliini on lyömätön yhdistelmä. Heidän välitön soittonsa ja improvisaationsa perustuu perinteiseen suomalaiseen musiikkiin sekä kummankin säveltämään nykyaikaiseen kansanmusiikkiin.

Pianobaarissa estradin valtaavat sunnuntaina nuorten taitavat kokoonpanot ja laivan käytävillä soitto soi ja laulu raikaa spontaanisti, kun samanhenkiset ihmiset kokoontuvat yhteen. Taiturimaista musiikkia ja hersyvää huumoria tarjoilevat niin Kolmella komiasti – Seppo Soittila, Matti Lepänhaara ja Seppo Lankinen – kuin kuplettivirtuoosi Juha Hautaluoma säestäjänään Pasi-Pekka Vainionpää.

Myös Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan semifinaalit palaavat muutaman vuoden tauon jälkeen risteilylle.

Harmonikkamessuilta löytyvät niin uutuudet kuin vaihtopelit sekä maan paras asiantuntemus instrumenttiin liittyen.

Tule mukaan mahtavaan tunnelmaan!