Ohjelma 2022

Pyrimme siirtämään vuodelle 2021 suunnitellun ohjelman vuodelle 2022

Huikea ohjelma harmonikkaristeilyllä

Harmonikkaristeilyn 2021 ohjelma tulee olemaan hengästyttävän runsas, monipuolinen ja korkeatasoinen. Tanssikansan iloksi lavalle nousee yleisön pyynnöstä uudelleen Leif Lindeman & Amore. Se on orkesteri, joka hurmasi yleisön jo vuoden 2018 risteilyllä.

Amore myös säestää harmonikkaristeilyn erikoisuuden Tähtitanssit, jonka solisteina säkenöivät harmonikkataiturit Jonna Pirttijoki, Juha Könönen, Heidi Haapasaari, Marko Kotilainen, Anne-Mari Kanniainen ja Pekka Juntunen. Tähtitanssit juontaa tuttuun tapaan Henna Leppänen.

Tanssisalin yövuorosta vastaa Mäntsälän Harmonikat. Risteilyllä saa perinteisesti tanssia sydämensä kyllyydestä monien taitavien harmonikkaryhmien ja -kerhojen tahdittamana kahdessa tanssisalissa.

Laivan keulassa sijaitsevassa Iskelmä-baarissa jamit pyörähtävät käyntiin lauantain myöhäisillassa. Kansanmusiikkiyhtye 5/5:n vahva akustinen biitti sekä iskevät riffit tarjoavat räjähtävää biletunnelmaa, mutta pääsemme nauttimaan myös yhtyeen herkästä puolesta. Jarkko Helin & Crawfish Kings puolestaan vie kuulijansa Louisianaan saakka. Cajun ja zydeco ovat perinteistä rokkaavaa bailumusaa, joka saa takuulla jalan vipattamaan.

Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan semifinaalit palaavat muutaman vuoden tauon jälkeen risteilylle. Tällä kertaa semifinaali on aiempaakin jännittävämpi, sillä puolet ensi kesän finaalin soittajista on valittu jo viime keväänä. Risteilyllä kumpaankin sarjaan valitaan kolme finalistia.

Huipputaitava Jonna Pirttijoki nähdään risteilyllä monella estradilla. Laulaminen on iso osa hänen muusikkouttaan. Risteilyllä siitäkin päästään nauttimaan, sillä Jonna on tuo suositun ”Vain elämää” tv-sarjan artistien tuotannosta haitarivetoiset versiot risteilyväen kuultaviksi.

Laivan yläkerran Tangosalongissa juhlitaan erityisesti argentiinalaisen tangon uudistajan Astor Piazzollan syntymän 100-vuotisjuhlaa Sami Pirttilahti Quartetin johdolla. Sami on koonnut Tangosalongin monipuolisen ohjelman perinteisestä suomalaisesta argentiinalaiseen tangoon.

Tangosalongissa estradille nousee myös Henna Leppänen & Tango Selection, jonka ohjelmisto on tangon rajoja rikkovaa instrumentaalimusiikkia tulisella ja intohimoisella otteella. Muusikot heittäytyvät musiikin vietäväksi täysillä, mutta pilke säilyy silmäkulmassa. Hennan omat sävellykset pääsevät kuuluviin tässä kokoonpanossa.

Jazz-velho Mika Huusari trioineen tunnelmoi laivan pubissa. Yleisöä hemmotellaan harvinaisella herkulla, kun Mika Huusari ja Anne-Mari Kanniainen toteuttavat Toivekonsertin risteilyn paluumatkalla sunnuntaina.

Markku Lepistön kaksirivinen ja Petri Hakalan mandoliini on lyömätön yhdistelmä. Heidän välitön soittonsa ja improvisaationsa perustuu perinteiseen suomalaiseen musiikkiin sekä kummankin säveltämään nykyaikaiseen kansanmusiikkiin. He esiintyvät pubissa.

Pianobaarissa estradin valtaavat sunnuntaina nuorten taitavat kokoonpanot ja laivan käytävillä soitto soi ja laulu raikaa spontaanisti, kun samanhenkiset ihmiset kokoontuvat yhteen. Loistavaa ja taiturimaista huumoria tarjoilevat niin Kolmella komiasti kuin kuplettivirtuoosi Juha Hautaluoma säestäjänään Pasi-Pekka Vainionpää.

Ohjelman puolesta risteilystä on tulossa kaikkien aikojen paras! Tule mukaan mahtavaan tunnelmaan!