Ohjelma 2019

Laivan täydeltä harmonikkatunnelmaa

Harmonikkaristeilyllä on monipuolinen ohjelma täynnä harmonikkaa. Mukana on yli 200 esiintyjää lapsista ikäihmisiin. Huikea tunnelma syntyy niin käytäväsoitoista ja laulukööreistä kuin samankenkisen yleisön kohtaamisista.

Uutuutena laivan discoon loihditaan ”Tangoluola”, jossa soivat niin Piazzollan kuin Unto Monosen tangot ja tanssilattia on vapaa tangon tunteellisille taivutuksille.

Tähtitansseissa solisteiksi nousevat Kultaisen Harmonikan voittajat Jarmo Tinkala, Pasi Horttanainen, Aleksi Laukkonen, Anniina Luukkainen, Jani Helenius ja Janina Suihkola. Tähtitanssit juontaa Henna Leppänen.

Tanssilavojen suursuosikki Finlanders soittaa suurella sydämellä ajan hermolla.

Risteilyllä konsertoi myös ensimmäistä kertaa Sami Pirttilahden 14-henkinen Pirttilahti Tango Experience, jonka ohjelmistossa on argentiinalaista tangoa Osvaldo Pugliesen ja Anibal Troilon alkuperäissovituksina.

Veikko Ahvenaisen 90-vuotisjuhlavuosi on huomioitu risteilyn ohjelmassa. Veikko ja Carina sekä Soittila, Lepänhaara & Lankinen eli kolmella komiasti esiintyvät tällä kertaa isommalla areenalla kuin viime vuonna, jotta kaikki halukkaat mahtuvat mukaan musiikilliseen hauskanpitoon.

Erityisesti upeat harmonikkaryhmät tuovat risteilylle riemukasta tunnelmaa. Ryhmiä tulee esiintymään Suomen lisäksi mm. Tallinnasta ja Pietarista. Suomesta ovat mukana mm. Tammer-Hanurit ja Espoon Harmonikkakerho.

Nuorten taidokkaita kokoonpanoja ovat mm. harmonikka-piano -duot Anniina Luukkainen & Iina Pöntinen ja Joose & Tuukka Ojala sekä harmonikka-viulu -duo Janina Suihkola & Iida-Maria Hanhikoski. Suomalaisten nuorten taiteilijoiden lisäksi väriä tuo sebialaisduo Danijel ja Darko Piller.

Illan myöhäistunteina bileet laitetaan pystyyn Lars Karlsson Bandin tahtiin. Bändi yhdistelee taitavasti ruotsalaista perinnemusiikkia aikamme rytmimusiikin ilmiöihin.

Harmonikkakaraokessa jokainen soittotaitoinen pääsee esiintymään orkesterin solistina. Harmonikkamessuilla on esillä harmonikkamaailman uutuudet ja hyviä vaihtopelejä sekä alan tarvikkeita ja levyjä.

Viime vuoden risteilyllä aloitettu Nuorten soittajien varieté-katselmus saa tänä vuonna jatkoa. Nuorten Valtakunnallinen Harmonikkaorkesteri nousee estradille juhlavassa risteilyn päätöstilaisuudessa, jossa nimetään myös Vuoden Harmonikkataiteilija 2019.

Varaa oma matkasi täältä