Suomen Harmonikkaliitto on valinnut Vuoden Harmonikkataiteilijaksi 2024 Netta Skogin. Valinta julkistettiin Harmonikkaristeilyllä 24.3.2024. 

Netta Skog on ennakkoluulottomasti ottanut haltuun digiharmonikan ja vienyt harmonikan sellaisille areenoille, joissa sitä ei ole perinteisesti nähty. Hän on ollut näkyvästi esillä isoissa produktioissa niin Suomessa kuin maailmalla.

Isoja produktioita ovat mm. olleet hiljattain päättynyt Maagikot-kiertue Suomessa ja vuonna 2022 kansainvälisen Cirque Du Soleil’n produktio Saudi-Arabiassa. Vuonna 2015 Netta Skog voitti kansainvälisen Coupe Mondiale -kilpailun digiharmonikkasarjan. Hän on tehnyt uraauurtavaa työtä harmonikan parissa näyttäen tietä erityisesti lapsille ja nuorille.

Netta Skog sai paljon huomiota ympäri maailmaa jo vuonna 2006 voittaessaan Kultainen Harmonikka -kilpailun Nightwishin Dead to the world kappaleella. Sen jälkeen hän on kiertänyt maailmaa battle metal -yhtye Turisaksen ja folk metal -yhtye Ensiferumin kanssa. Hän soittanut Nightwishin, Mokoman, Children of Bodomin ja Turmion Kätilöiden kanssa.  

Vaikka hänen elämänsä on ollut pääosin heavy metal -musiikin ympäröimää, hän kirjoittaa myös omaa musiikkia, ja on mm. sovittanut elokuvien sound trackejä, joiden ympärille rakentuva soolokonsertti on ollut menestys.

Suomen Harmonikkaliitto haluaa Vuoden Harmonikkataiteilijan valinnan myötä nostaa esiin taiteilijoita, jotka vievät harmonikkamusiikin nuorekasta ja eloisaa ilmettä eteenpäin ja toimivat esikuvina uusille harrastajille. Vuoden Harmonikkataiteilija on valittu vuodesta 2018 lähtien. Aikaisemmin palkitut taiteilijat ovat Viivi-Maria Saarenkylä, Henna-Maija Kuki, Sami Pirttilahti, Janne Valkeajoki, Aleksi Laukkonen ja Harri Kuusijärvi.

Kuva Markus Korpi-Hallila

Jaa somessa!