Tähtitanssit ovat muodostuneet yhdeksi Harmonikkaristeilyn vetonaulaksi. Tähtitansseissa orkesterin solistiksi nousevat harmonikkataiturit laulusolistin sijaan. Tänä vuonna tanssiorkesteri Hurman tähtisolisteiksi nousevat mm. Ronja Pehkonen, Harri Arvila, Ella Elomäki, Eveliina Eloranta sekä Elina ja Elias Ukkonen.

Solistit

Ronja Pehkonen

Kultainen Harmonikka 2023 voittaja Ronja Pehkonen taitaa musiikin eri tyylilajit. Kultaisen Harmonikan finaalissa hän soitti pakollisena kappaleena Kouvolan masurkan, jonka tulkintaa tuomaristo kehui täydellisesti tyylin mukaiseksi ja tanssittavaksi. Tähtitansseissa Ronjan soitto meneekin taatusti jalan alle. Tällä hetkellä Ronja on armeijassa, ja suorittaa palvelustaan varusmiessoittokunnassa Parolassa. Risteilyllä hän esiintyy myös yhdessä klarinetisti Minea Suhosen kanssa sekä pubissa että pianobaarissa.

Elina ja Elias Ukkonen

Elina Ukkonen työskentelee Turun seudulla musiikkipedagogina opettaen pianon- sekä harmonikansoittoa sekä ohjaa mm. Ruskon Harmonikkakerhoa. Opetustyön lisäksi hän esiintyy aktiivisesti erilaisissa kokoonpanoissa, joissa esitettävä ohjelmisto vaihtelee aina klassisesta musiikista perinteiseen tanssimusiikkiin. Elina on voittanut Suomen Pelimannimestaruuskilpailuiden yleisen sarjan vuosina 2001 ja 2013.

Elias on harmonikansoiton aktiiviharrastaja ja erityisesti perinteisen sekä jazz-harmonikkamusiikin ystävä. Hän on voittanut Kultainen harmonikka -kilpailun vuonna 2002.

Tähtitansseissa tämä nousiaislainen pariskunta esittää tuttuja sekä tuntemattomampia kappaleita risteilevien tanssijoiden ja kuuntelijoiden iloksi.

Ella Elomäki

Ella Elomäki on soittanut haitaria 5-vuotiaasta lähtien. Soiton opettajana hänellä on toiminut koko 20 vuoden ajan Vesa Formunen. Ella soittaa myös Nakkilan Seudun harmonikoissa eri kokoonpanoissa. 

Ella on kotoisin Porista ja työskentelee varhaiskasvatuksen opettajana musiikkipäiväkodissa. Siellä hän pyrkii tuomaan haitaria tutuksi lapsille itse soittaen ja myös niin, että lapset pääsevät kokeilemaan soitinta. Harmonikka on esillä, vapaasti kokeiltavissa ja arjessa mukana.

Ella on kilpaillut paljon pelimannimestaruuskisoissa ja osallistunut myös Kultaiseen ja Hopeiseen harmonikkaan. Kultaisesta Harmonikasta käteen on jäänyt kahdesti toinen sija. 

Harri Arvila

Tanssiorkesteri Hurman haitaristina tunnettu Harri Arvila on pitkän linjan muusikko. Haitarin lisäksi hän hallitsee accordinan ja lyömäsoittimet ja toimii myös Hurman taustalaulajana. Harri on yksi Karkkilan lahjoista Suomen harmonikkamusiikille. Hanuri, kurttu, sirmakka ja pirun keuhkot ovat aina olleet lähellä Harrin sydäntä. Hän aloitti musisoinnin jo 6-vuotiaana Karkkilassa. Uran alkuvaiheissa 9-vuotias Harri olikin jo tv:stä tuttu, Hopeinen Harmonikka -kilpailun finalistina. Hän on soittanut myös Kultaisen Harmonikan finaalissa vuonna 2009.

Eveliina Eloranta

Kankaanpääläinen moni-instrumentalisti Eveliina Eloranta on soittanut harmonikkaa 8-vuotiaasta lähtien Vesa Formusen opissa. Eveliina hurahti haitarin soittoon heti ensikosketuksesta ja onkin kilpaillut monissa eri kilpailuissa jo vuosien ajan. Vuonna 2018 hän voitti Hopeisen Harmonikan vain vajaan kahden vuoden soittokokemuksen jälkeen. Pian 16 vuotta täyttävä Eveliina luo lukio-opiskelunsa ohella itselleen uraa musiikin parissa.